FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Би Ти Ви обвини премиера в разпространяване на неверни твърдения

Ръководството на Би Ти Ви Медия груп излезе с позиция по повод отношението на премиера Бойко Борисов към въпроси на тяхна журналистка. По време на днешната проверка на строителството на интерконектора между България и Гърция, той бе запитан какво ще предприеме с акциите на “Левски”. В отговор Борисов казва “Г-жо, няма на “Божков тв” да се хвана на въпроса! Извинявам се”.

На сайта на Би Ти Ви днес в 18.13 ч бе публикувана позиция на медията, в която се изтъква следното:

“В светлината на фактите намираме за тревожно премиерът Бойко Борисов да нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, “Божков ТВ”, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии.”

В позицията се посочва още, че “Национална лотария” на Васил Божков е била рекламодател на Нова тв, на bTV и на други медии.

Твърдението на Борисов явно идва, заради факта че Васил Божков даде първото интервю от Дубай, където се намира, пред Би Ти Ви, а днес неговият съдружник Георги Попов се включи по телефона в предаване на медията. През януари Божков също говори пред Би Ти Ви, но и пред “Нова телевизия” и други медии. А дългогодишното си публично мълчание наруши с разговор със “Свободна Европа”. В конкурентната “Нова тв” повече участва бившият партньор на Божков в хазартния бизнес Цветомир Найденов, който заедно с брат си и баща си е подател на сигналите срещу него.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!