FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БОЙКО БОРИСОВ ПРОВЕРИ КОМПРЕСОРНА СТАНЦИЯ – РАСОВО

1 (3)

Премиерът провери напредъка по изграждането на  трасето на Балкански поток в района на компресорна станция „Расово“.Б. Борисов посочи, че с тази компресорна станция и тази край Провадия  ще може да бъде увеличен капацитетът на газопровода до 20 млрд. куб метра.  Министър-председателят добави, че започва и разширяването на газохранилището в Чирен.  Дарина Колева, инженер на обекта, докладва за етапа, на който е изграждането на компресорната станция. „Строежът върви много добре. Времето е с нас, добре вървим“, отбелязаха строителите, цитирани от правителствената пресслужба.

Проектът „Балкански поток“цели  да утвърди  България като водещ търговски разпределителен център в региона и Европейския съюз.

Към днешна дата във временните строителни бази са доставени общо 19 947 броя тръби или 239,36 км.  Работи се в областите Велико Търново, Плевен, Ловеч и Враца. Общият почистен хумус от сервитута на газопровода е 162,6 км., разнесените тръби по трасето са 139,05 км

За цялостната реализация на проекта от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат изградени две компресорни станции – КС „Расово“ и КС „Нова Провадия“, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“. Трите компресорни агрегата в КС „Расово“ и четирите компресорни агрегата в КС „Нова Провадия“ ще бъдат най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!