FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов в отговор на президента: При управлението на неговата партия мрат повече

Борисов в отговор на президента: При управлението на неговата партия мрат повече© Дневник

При управлението на партията на Румен Радев (БСП – бел.авт.) мрат повече, каза днес на пресконференция премиерът Бойко Борисов. Той извади и данни, според които през 2005 година има 113 хил. починали, а през 2019 г. 108 хил. Борисов отбеляза и че по време на неговото управление са се родили над 770 хил. деца, което е със 170 хил. повече от починалите.

Реакцията на премиера дойде в отговор на изказване на президента по-рано през деня, че откакто управлява Борисов, смъртността в България расте и тя се е стопила с 600 хиляди души.

Премиерът реагира в отговор на журналистически въпрос, като първоначална саркастично отбеляза, че не вярва един обединител на нацията и държавен глава вече 4 години да е произнесъл такива думи.

Последва обаче контраатака, при която Борисов обяви, че за 3-4 месеца управление на служебното правителство, сформирано от Румен Радев, са се запомнили “много скоростно желание да се похарчат за грипените милиарди и липсата на над 100 млн. лева в митниците заради бум на контрабандата”.

Въпреки това не сме си позволили такъв тон и квалификации, каза още Борисов. Връщайки се на броя на починалите, премиерът изчисли, че след като Румен Радев е държавен глава и главнокомандващ в продължение на четири години, поне 200 хил. от умрели са по него време.

От началото на кризата с коронавируса това е пореден сблъсък между двамата. Само веднъж премиер и президент бяха на едно мнение по повод мерките на държавата. След среща на 15 март Бойко Борисов обяви, че двамата оставят противоречията си назад. Седмица по-късно, след налагане на вето върху Закона за извънредното положение и изказване на Румен Радев, в което имаше редица критики срещу властта, сблъсъците им се възобновиха.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!