FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ УСЛУГИ НА ОБЩИНАТА

novini-montana

До 50 процента  се увеличават цените на техническите услуги в община Монтана. С решение от днес общинските съветници одобриха предложението за изменение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Монтана.

В мотивите изложени в докладна записка е отбелязано, че „таксите трябва да включват реално направените разходи”. Те включват: възстановяване на пътните разходи на общината за предоставяне на услугата; разширяване и повишаване качеството на услугите; постигане на по-голяма справедливост при определяне и заплащане на таксите.

Изменението отразява и промени в нормативни актове, засягащи дейността на общината.

При определянето на размера на таксите са взети под внимание фактори като: времето за осигуряване на искания документ; служителите, които са взели участие в изготвянето; ориентировъчна часова ставка; използваните консумативи.

Според бюджета на общината за 2020 г. от такси за технически услуги очакваният приход  е 200 000 лв, миналата година по това перо са събрани 140 000 лв.

След специално изслушване, проведено от постоянната комисия по обществен ред, транспорт, молби и жалби на гражданите при Общинския съвет са определени 18 кандидати за съдебни заседатели в Окръжен съд Монтана. Ако те бъдат избрани ще участват в съдебните състави, които гледат наказателни дела до 2024 г.

Съветниците одобриха  и предложение на кмета Златко Живков за преизбиране на Мариела Живкова за управител на „Регионално депо за отпадъци-Монтана” за следващите три години.

Гласуван бе и състава на местната комисия по чл. 8 от ЗУПГМЖСВ: председател Румен Ценов и членове: Теодора Любенова,Стефка Александрова, Станимир Стоев, Мария Петрова.

В отговор на въпрос на Станимир Стоев за импровизирана площадка за рязане на дърва зад блок 18 в „Младост” кметът заяви: „Всичко това скоро ще свърши, ще премахнем незаконните  гаражи, ще прекратим дейността на всички, които вдигат шум  по всяко време на денонощието, ще изведем незаконно настанили се граждани в отчуждени имоти.”

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!