FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ДВЕ СЕЛА ОТ ОБЩИНАТА С НОВИ Ж. П. ГАРИ

1-0

Нови ж. п. гари край селата Стубел и Безденица са предвидени в проекта за модернизация на железопътен участък Мездра – Медковец. Отсечката е част от коридор Ориент/Източносредиземноморски  и цели подобряване на параметрите на ж. п линията, внедряване на нови системи за сигнализация , подобряване комфорта на пътуване и пропускливостта на железопътния транспорт.

Това ще даде възможност за развитието на Северозападния регион и постигане на икономическо и социално изравняване с останалите части на страната.

Според идейния проект новата гара Безденица ще е на 70 км от гара Медковец. Напускайки  Монтана трасето завива на юг – югоизток,  преминава до селата Крапчене и Трифоново и стига до новата гара Стубел – на юг от селата Липен и Стубел.

След гара Стубел линията се съединява със сегашната в гара Криводол. Линията ще е единична с проектна скорост от 80 км.

Хълмистият участък между гара Монтана и гара Безденица ще бъде преодолян с изграждане на  естакада с дължина 300 м, след което трасето завива на север и преминава  западно от  с. Вирове.

Проектът за модернизация на участъка е на етап екологична оценка.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!