FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ДЕТСКИ ЗЪБОЛЕКАРИ СЕ СЪБИРАТ В МОНТАНА

1-2

Българският зъболекарски съюз продължава изпълнението на програмата за  безплатна силанизация на първите постоянни дъвкателни заби на деца от 5 до 8 годишна възраст. Програмата се реализира от Министерството на здравеопазването, Българският зъболекарски съюз и Министерството на образованието.

Част от изпълнението й е доброто  информиране на родителите. Ако те преценят , че детето им може бъде включено в програмата, подписват декларация за съгласие. Тогава  специалист прави преглед на зъбките на детето и преценява  дали се нуждае от силанти, които се поставят безплатно от специалист.

На 17 октомври  в Монтана ще се проведе пореден семинар за популяризиране на програмата, съобщиха от местната структура на Българския зъболекарски съюз.

 Силантите са  материали, които се поставят върху дълбоките ямки и вдлъбнатини  на  повърхности на постоянните зъби и образуват много тънък, гладък и твърд защитен слой, като предпазват зъба от кариес.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!