FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ДНЕС СЪДЪТ ЩЕ КАЖЕ КОЙ ОСТАВА В АРЕСТА ЗАРАДИ БОКЛУКА

smart

Делото за определяне на  мярката за неотклонение на задържаните за  внос и преработка на опасни отпадъци  6-ма души, ще бъде гледано по-късно днес. Разследваните, сред тях и  братя Бобокови, бяха задържани в четвъртък. На следващия ден, във връзка с действията на прокуратурата,  екоминистърът Емил Димитров разпореди проверка на три депа за отпадъци в страната – в Пловдив, Плевен и Монтана. Ще бъдат взети проби от отпадъци от конкретни фирми, депа и пратки. „Имах известно недоволство от работата на определени директори на териториални структури. затова са сменени и директори на РИОСВ, между  тях  в Монтана и  Перник,” обяснява  министър Е. Димитров, цитиран от столични медии.

По повод проверките в  съобщение от Монбат  подчертават, „че дружеството  задоволява потребностите си от олово за производството на акумулатори от собствените си рециклиращи мощности и внася суровина, придобита при технологичен разпад на батериите, от завода си в Италия.

Суровината е категоризирана като опасен товар и като такава нейното транспортиране попада под регулация. Монбат разполага с необходимата нотификация от Министерството на околната среда и водите за транспортирането на суровината,“ Именно заради нотификациите обаче бе  акцията на полицията и прокуратурата.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!