FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗАПЛАШВАТ ЛЕКАР ОТ ЛОМ С ПРОКУРОР?

1-0

Лекар от Лом, изпратил с линейка в столицата болен със затруднено дишане най-вероятно ще бъде разследван за нарушение на епидемиологичните правила. Това съобщи преди минути на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.В. Метафчийски.

„Аз съм добре подготвен, но колегата явно не е „ каза той в отговор на въпрос, защо пациентът от Лом е бил транспортиран до Алеиксандровска болница в столицата.   Болният е кларинетистът,, свирил на събирането на фамилията от Василовци на 29 февруари. „Пациентът е  с доказан корона  вирус”, заяви ген. Мутафчийски. Не уточни обаче, на коя дата пробата на музиканта  е била положителна.  Миналата седмица пред журналисти в Монтана, областната здравна  комисия огласи информация, според която пробата на кларинетиста за корона вирус е отрицателна. Тогава бе уточнено, че 30-годишният мъж има двустранна бронхопневмония.

Близки до лекари от Лом твърдят, че втората проба на мудиканта е изпратена за изследване в събота, а положителният резултат е излязъл едва днес след 12 часа, когато пациентът вече е бил в София.

Две са новите положителни проби за корона вирус на хора  от с. Василовци. Няма подробности, дали те са били сред гостите на тържеството или са контактували с хора, които са били там.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!