FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ИВАН ГЕШЕВ ОБИКОЛИ „КОШАРНИК”, ГАБРОВНИЦА И ЙОСИФОВО

Geshev_Montana_011 (2)

Главният прокурор Иван Гешев участва днес в  операция срещу битовата престъпност в община Монтана. Заедно с окръжния прокурор Нина Борисова и директорът на ОД на МВР ст. комисар Пламен Томов те разговаряха с хората в „Кошарник”, Габровница,  Д-р Йосифово и Войници, в които най-често се извършват  битови престъпления.

„Хората, предимно възрастни съжаляват за загубеното.  Причинете за престъпността са липса на образование, на възпитание и работа. Това, което прокуратурата не може да реши. Това, което ние заедно с МВР можем да направим е противодействие и превенция на престъпността”, заяви пред журналисти Иван Гешев. Той се  срещата и  с прокурорската колегия,после се разходи в центъра на Монтана.

25 полицаи, дознатели и прокурор участват в днешната операция в селата от общината.

Засега няма задържани, установени са незаконно добити дърва, марихуана в жител на с. Габровница.

С 40 процента по-малко са  битовите престъпления станали в региона през месец февруари тази година в сравнение с миналата, каза директорът на полицията.А целта на полицията и прокуратурата е  до края на 2020г. битовите престъпления в страната да намалеят с една трета.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!