FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Иззеха 80 литра алкохол от къща в Долно Озирово

Вчера след получена информация е извършена проверка в частен дом в с. Долно Озирово, собственост и обитаван от 69-годишен софийски жител. От различни помещения на къщата полицейските служители са намерили и иззели 4 стъклени дамаджани, съдържащи общо 80 литра етилов алкохол, без български акцизен бандерол.

Направените измервания в присъствието на служители от ТДМРР – Дунавска с денситометър са отчели съдържание на етилов алкохол от 51 градуса до 58,7 градуса. По случая е съставен констативен протокол. Образувана е преписка по чл. 234, ал. 1 от НК.

От същия дом, след получена информация за незаконно притежавано огнестрелно оръжие, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност служители на РУ Вършец са извършили проверка в къщата.

При направеното претърсване от стая на първия етаж е иззета гладкоцевна пушка „Lider“, кал. 12 и 11 боеприпаси, кал. 12. От лек автомобил, ползващ от 69-годишния, са иззети още 5 боеприпаси, кал. 12, за които не са представени надлежни разрешения за притежание и съхранение по реда на ЗОБВВПИ. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от нк в РУ Вършец.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!