FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И ВУЧИЧ ВИДЯ КОМПРЕСОРНА СТАНЦИЯ „РАСОВО”

0-1

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“.Новият газопровод  ще допринесе за гарантиране на доставките на природен газ за страната и за региона, като същевременно ще създаде  реални условия за диверсификация на източниците и маршрутите и възможност за пренос на допълнителни количества природен газ за и през България. „Всичко е по правилата на Европейския съюз“, подчерта премиерът Борисов по време на инспекцията. Газопроводът е с обща дължина 474 км.

За цялостната реализация на проекта  от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат изградени и две компресорни станции –  „Расово“и „Нова Провадия“.Към настоящия момент се изпълняват строително – монтажни работи площадкаJD  на Компресорна станция Расово. На площадката освен три газотурбокопресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради. Борисов и Вучич разгледаха  и подземното газово хранилище „Чирен чийто  капацитет е 550 млн. м3.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!