FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Коронавирусът в България: Новите случаи са наполовина на вчера

Общо 2100 са заразените

Областният кризисен щаб в Пазарджик удължи карантината в интензивното отделение на многопрофилната болница в града. Това наложиха новите положителни проби на още заболели медици от лечебното заведение, информира БНТ. Карантината трябваше да падне в късния следобед вчера, но бе решено тя да се продължи до събота. Случаите на заболели медицински лица в интензивното отделение са 14, а общо заразените с коронавирус в многопрофилната болница са 19.

След извънредното положение – как ще работят мерките? Отговорите на Националния оперативен щаб:

За последното денонощие 31 са новозаразените с коронавирус, от тях 20 са приети в болница. Направените изследвания са 1611. Активните области са 9. “Все още в страната продължава клъстерното разпространение на коронавирус”, обяви началникът на Националния оперативен щаб Венцискав Мутафчийски.

Общо случаите са 2100, увеличението е с 1.5% в сравнение с вчера. От новите 31 случаи – 12 са в София (Александровска болница – 4, амбулаторни са 8), Ямбол – 6, Плевен – 4, Сливен – 3, Пловдив – 2, Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик – по 1.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!