FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МЕСТНИ ДАРИТЕЛИ КУПУВАТ ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА COVID-19

novini-montana

Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи и пациентски монитори ще осигури Регионалната структура на  БЛС в Монтана за интензивното отделение в болницата, където ще се лекуват пациенти с covid-q19. Медицинската техника вече е поръчана, за нея в дарителската сметка на  местната структура  на БЛС са събрани 120 000 лв. Това съобщи председателят на колегията д-р Людмил Джурджов.

С доставката на новата техника болницата в Монтана ще излезе от списъка на здравните заведения, които д-р Кунчев даде като отрицателен пример за готовност да лекуват пациенти  с C-19 в тежко състояние. Пред журналисти той заяви, че „проблемни са Монтана и Видин“.

„Вече разпределихме дарените от частно лице  800 маски от висок клас на болниците в Монтана, Лом и Берковица и на „Сити клиник Свети Георги” , допълни д-р Джурджов.

Предстои лекарският съюз да разпредели  поредните предпазни маски, очила и облекла получени от кампанията „За героите в бяло”. Миналата седмица оттам в Монтана са пристигнали и раздадени на общопрактикуващи лекари маски, защитно облекло и 102 броя защитни очила.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!