FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА Е СРЕД ДЕСЕТТЕ ОБЛАСТИ С БЕЗРАБОТИЦА НАД 10 %

0000

Повече от два пъти са се увеличили регистрираните безработни през март и април в Северозапада тази година в сравнение с 2019 г.За 35-те дни на извънредното положение в трите области Видин, Враца и Монтана са регистрирани над 6 000 безработни. Всеки втори от тях е заявил , че е освободен заради кризата с коронавируса. За същия период на миналата година в трите области са регистрирани 2 600 безработни.

Към 07 май от  Видин, Враца и Монтана  163 фирми са получили компенсации по схемата 60 /40. За област Видин фирмите са  41 фирми със  204 заети; област Враца – 68 фирми за 665 заети и област Монтана – 54 фирми за 1554 лица.

Изплащането на компенсациите става от НОИ след като фирмите подадат  заявления за получаване на компенсации за различен период от време, някои от тях за целия персонал, други – за част от него.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!