FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА КУПИ НОВ АВТОМОБИЛ ЗА СМЕТ

0001

Нов сметосъбирачен автомобил има вече Монтана. Той е  с вместимост 16 тона и е купен на лизинг, първата вноска от 116 000 лв вече е направена. „Успяхме да намалим цената наполовина и вместо 750 000 лв ще платим 352 000 лв. Вземаме тази кола  с отчисленията, които общината получава от МОСВ за спазването на екоизискванията при събирането и оползотворяването на битови отпадъци ”, обясни кметът Зл. Живков.  Заради кризата и намалелите местни приходи общината няма да успее да купи част от предварително планираната техника – дрон и още един автомобил.

Новата сметосъбирачна кола е оборудвана с три камери и специални датчици, които ще комуникират със системата за видеонаблюдение в общината. Така  ще може да се следи доколко пълни са контейнерите за отпадъци в града и ще могат да се правят най-ефективните маршрути за обслужването им.

20 000 тона отпадъци се събират годишно в Монтана и 23 села от общината. С очакваното пускане в експлоатация на компостера за зелени и биоразградими отпадъци, Монтана ще намали още повече количествата извозвани на Депото за твърди битови отпадъци, а така и таксите към МОСВ.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!