FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА ПОЛУЧИ 7 МАШИНИ ЗА СПРАВЯНЕ С БЕДСТВИЯ

1-1

Два високо проходими автомобила, багер, спасителна платформа с вишка, два мини челни товарача и селскостопански трактор са новата техника в парка на общинското предприятие „Чистота” в Монтана.  При представянето на техниката, кметът Златко Живков  поясни, че новите машини са  доставени по проект за трансгранично сътрудничество между Монтана и румънската община Моцацей.  Общият бюджет на проекта е 773 960 евро  като 421 хиляди от тях ще усвои община Монтана. Оборудването ще помогне за по-добро управление на действията в рискови ситуации и в труднодостъпни  терени.  По проекта, който трябва да приключи в началото на следващата година ще  бъде изготвено и ръководство за подготовка на гражданите при бедствия, ще бъдат  проведени обучения за доброволци на разменни гостувания в двата партньорски града.

„Това е третият проект, чрез който се обновява автопарка на общинското предприятие „Чистота”. Техниката  в него се използва интензивно, тъй като капацитетът на комуналните услуги в града се увеличава непрекъснато. Оборудването се износва бързо, затова проекти като този са изключително важни за нас”,  каза още Зл Живков.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!