FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА СЕ ПОДГОТВЯ ДА ПОСРЕЩНЕ КОРОНА ВИРУСА

1-0

С 45 легла разполагат инфекциозните отделения в болниците в Монтана и Лом. В Монтана са подготвени  допълнително 6 легла за евентуално настаняване на болни с корона вирус.

Отменени са всички пътувания на ученици в чужбина, съобщи пред участниците в областния медицински съвет началникът на РУО Трайка Трайкова. „Спряхме и групите от три средни училища – едно от Берковица, от ФСГ „В. Левски” и ПМГ „Св. Кл. Охридски” в Монтана, които трябваше да пътуват до Италия, Испания и Германия по проекти. Класните ръководители са предупредени да информират ученици и родители за предпазните мерки срещу заболяването.

Единствената сигурна гаранция за избягване на този и всички останали вируси е добрата лична хигиена и задължителното миене на ръцете с топла вода и сапун, заявиха епидемиолозите.

Директорът на Спешния център д-р Серьожа Ценков увери, че екипите разполагат със всички нужни предпазни средства.

Все още не е ясно, кой ще контактува с хора, които се прибират от чужбина или си живеят в страната но нямат личен лекар, ако се наложи да спазват 14-дневна домашна карантина. Питането бе от началника на охранителна полиция при ОД на МВР комисар Д. Хилмиев. Той заяви, че патрулите не разполагат с предпазни средства.

Според лекарите маските са безполезни, а по-опитните припомниха, че преди няколко десетилетия са оперирали с трислойни маски от тензух.

За режима на неосигурените ще се грижат инспекторите от РЗИ, скоро ще бъде обявен и телефон, на който гражданите ще могат да информират за такива случаи, каза областният управител Р. Белчев.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!