FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НАД 1 600 ИЗБИРАТЕЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС

1-1

910 души са избрали  гласуване  по настоящия си  адрес в 10-те села на община Монтана, където ще има пряк избор на местен кмет, показват данните на общинска администрация. Най-много са регистрираните в Благово – 150, в Студено буче  – 139, в Смоляновци – 121, Доктор Йосифово – 116. 99 са подадените заявления за гласуване в Стубел, 79 в Долно Белотинци, 76 във Вирове, 54 в Николово, в Горно Церовене – 49  и само 27 в село Габровница.

696 са заявленията за гласуване по настоящ адрес в град Монтана. Срокът за включване в избирателния списък по настоящ адрес бе  12 октомври.

Избирателите в община Монтана по списъци са 47 812. Те ще дадат своя вот в 79 секции. Организират се и 6 подвижни комисии, тъй като 129 души са поискали да гласуват в домовете си по здравословни причини. 48 часа преди вота ще се реши дали ще бъдат откривани СИК-ове в областната болница и дома за стари хора в село Горна Вереница.

700  души ще бъдат ангажирани  в СИК. 30 от тях са в подвижните. Секцията в младежкия дом е единствената на територията на Монтана, оборудвана за хора с увреждания. Те имат право и на общински транспорт  от дома  си до мястото за гласуване.

До 130 лв може да получи редови член на секционна комисия. Основното възнаграждение е 80 лв, 10 лв е добавката за участие в обучение, 15 лв за подготовка на секцията и 25 лв за участие в предаването на протокола от изборите в Общинската избирателна комисия. 100 лв ще получат председателите на секционни комисии, 90 лв зам. председателите и секретарите.

Възнагражденията на участниците в СИК няма да се облагат с данъци, съобщиха от НАП.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!