FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

НОВА ТЕХНИКА ВЪВ ФИЗИОТЕРАПИЯТА НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

1-1

По програма на  Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.

11 са новите апарати и те ще заменят  част от досегашната апаратура, Това ще  подобри  възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури, с неврологични проблеми и с болки в костната и мускулната система с различен произход.

За първи път и в Монтана вече има стационарен и мобилен  комбиниран физиотерапевтичен апарат за електротерапия, ултразвук и вакуумтерапия. Те са от най-ново поколение и помагат за обезболяване и стимулация на болните. Доставен е също апарат за магнитотерапия за цяло тяло. Досега най-близкият достъп до подобна апаратура е бил в специализираната болница за рехабилитация „Свети Мина“ във Вършец.

На разположение на пациентите са още нов безжичен високотехнологичен апарат за електростимулация, електротерапия и диагностика с две устройства за двама пациенти едновременно, апарати за раздвижване на китка, ръка, коляно и глезен, за невромускулна стимулация.

Специална комбинирана система за компресотерапия и криотерапия ще се бори с отоци вследствие на фрактури и венозен застой. На принципа на циркулираща вода и лед в маншон, поставен на болния участък, ще се постига ефектът на обезболяване и намаляване на отоците.

Предстои цялостен ремонт на физиотерапевтичния сектор, а до тогава са ремонтирани две ВИП-стаи за пациенти.

По същата целева програма на здравното министерство за най-голямата болница в Северозапада са доставени две нови анестезиологични работни места, които са в ремонтираните операционни зали в отделенията по хирургия и ортопедия.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!