FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Община Монтана с кръгла маса за обсъждане на схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата

%NorthWestNews-Новините от Северозапад!%
%Община Монтана с кръгла маса за обсъждане на схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата%

Община Монтана инициира кръгла маса, дискусия и обществени консултации относно първия по рода си за България интегриран проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Една от основните мерки, които инвестиционното намерение на София, Велико Търново, Бургас, Монтана, Русе и Стара Загора предвижда, е реализацията на Схема за предох към алтернативни форми на отопление. Крайната цел е подмяна на старите печки на домакинствата и поетапното им преминаване от отопление на дърва и въглища към други източници, щадящи околната среда.
Конкретно за град Монтана проектът „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ предвижда поетапна смяна на 50 печки в пилотната фаза, както и на още 478 стари отоплителни уреди в основната фаза. Финансирането е осигурено по програма Life на Европейската комисия.

Всички въпроси, свързани с условията за участие в Схемата за преход към алтернативни форми на отопление, проведеното социологическо проучване, териториалния обхват на проекта, необходимите документи и заявления, както и сроковете им за подаване, ще бъдат обсъдени на кръглата маса. Тя ще се състои на 22 октомври / вторник/ от 11,00 ч. в Малка зала на Младежки дом град Монтана.

Тази статия %Община Монтана с кръгла маса за обсъждане на схема за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата% е копирана от %NorthWestNews-Новините от Северозапад!%.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!