FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОДОБРИХА 17 ЕКОПРОЕКТА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА

20160923_154223

Министерството на околната среда и водите  и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда обявиха резултатите от кампанията „За чиста околна среда – 2020 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Тази година финансиране от 10 000 лева ще получат 232 проекта на общини и кметства в цялата страна, 132 проекта на детски градини  и 110 проекта на училища

Сред одобрените проекти е и този на с. Горно Белотинци , община Монтана  на стойност 10 000 лв.

С 5 000 лв ще бъде финансиран  и проект „Природата изучавам, за нея да се грижа обещавам” на  ДГ1 – Монтана.

Община Г.  Дамяново е одобрена с проект за  изграждане на детска площадка в центъра  на село Меляне за  10 000 лв. Ще бъде възстановен  парка , ще  се подобри и благоустрои средата за децата и младежите, както и за всички жители на селото, чрез създаване на зелена зона за отдих, почивка и развлечение.Ще бъдат  монтирани детска пързалка и катерушка, пейки и кошчета за отпадъци, ще бъде поставена и  ударопоглъщаща каучукова настилка. Общо 14 жители на Меляне са изявили желание да се включат с доброволен труд при изпълнението на проекта.

В конкурса на МОСВ и ПУДООС  е одобрено и проектното предложение на професионалната гимназия по селско стопанство  „Марко Марков“, с. Георги Дамяново.

Одобрени са и проекти на кметство Мърчево и община Бойчиновци.

Крайният срок за приключване на дейностите  е 30 ноември т. г.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!