FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Опитаха да запалят гараж в Монтана

Опитаха-да-запалят-гараж-в-Монтана

На 30.09.2019 г. около в 02,30 ч. е получен сигнал за пожар в гаражна клетка в гр. Монтана, собственост и ползвана от 75-годишен монтански жител. Пожарът е изгасен от служители на РДПБЗН Монтана.

С парче от дърво, разцепено с дължина 27 см и дебелина в дебелата си част 3 см, е подпряна и разтворена вратата на гаражната клетка над заключващата метална планка с катинар, като е направен малък отвор в горната част и е запалена вратата от вътрешната страна. В резултат на пожара е обгоряла вътрешната страна на вратата, намиращия се от лявата страна на стената ключ за осветление е изгорял, стопена е изолация от стиропор над вратата на гаража.

При пожара не са засегнати намиращите вътре наредени до лявата стена на гаража около 3 куб.м нарязани и нацепени дърва за огрев и паркираният лек автомобил „Форд Ескорт“ с монтанска регистрация. Причините за възникването и щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана и служител на РДПБЗН Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!