FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОПРЕДЕЛИХА МЕСТАТА ЗА ПРЕДИЗБОРНИ МАТЕРИАЛИ

1-1

Със заповед от 18 септември т. г.  кметът на община Монтана определи  местата  за поставяне на рекламни пана, транспаранти и други агитационни материали свързани с предстоящите избори за местни органи на властта  на територията на общината.

Една политическа сила има право да ползва не повече от 4 места за окачване на транспаранти, не повече от 40 броя стълбове за окачване на рекламни табели и не повече от едно място за поставяне на шатра.

Одобряването за съответните места ще става по реда на постъпилите заявления от политеческите сили.

Съгласно  Изборния Кодекс   партиите, коалициите и инициативните комитети в срок до седем дни след изборния ден премахват поставените от тях агитационни  материали. Глобата за неизпълнение на тази разпоредба ще бъде налагана на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията.

 Агитационните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини – частна собственост, само с разрешение на собственика или управителя на имота.

Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация,.

Забранява се  използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

 Забранява се  поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания, която се открива 30 дни преди изборния ден.

 

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!