FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОЩЕ ЧЕТИРИМА НАРУШИХА ДОМАШНАТА КАРАНТИНА

IMG_20200319_114204

Разследват още четирима жители на област Монтана неспазили наложената им домашна карантина. Двама от нарушителите са от Вършец, където в петък полицаи проверили дали са на домашните си адреси. Оказало се, че не са в къщи, установени са бързо и след разпит на свидетели, срещу тях са образувани досъдебни производства.

В Лом досъдебното производство е едно. Нарушителят най-вероятно скоро е влязъл в България, тъй като  домашна карантина му е наложена от РЗИ  Видин. След сигнал, че нарушителят напуска дома си, подаден на  тел.112 е установен от полицаи.

В Монтана нарушителят не само, че не бил на посочения от него адрес, но бил открит в друго населено място. И срещу него се води разследване, за неспазване на мерките срещу разпространението на заразно заболяване и застрашаване здравето на хората.

Санкциите за това са глоба от 10 000 до 50 000 лв и лишаване от свобода до 5 години.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!