FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОЩЕ 8 КОНТАКТНИ ОТ ВАСИЛОВЦИ ПОД КАРАНТИНА

vasilovci_5

Още осем контактни от т. н. „втори ред”на семейството от Василовци са поставени под домашна карантина днес. Взети са им проби, в следващите днес ще стане ясно дали те са заразени, каза областният управител Росен Белчев. „Има напрежение в общината, хората са притеснени“, каза кметът на община Брусарци Наташа Михайлова. Днес и в съседното село Буковец се е прибрал мъж от Италия.  В Центъра за спешна помощ в Монтана днес  е имало 12 повиквания, нито едно от тях не е било от пациент с грипоподобни симптоми. Били са за травми, инсулти и инфаркти.

Най-много хора, освен в кафенетата днес имаше в аптеките. В тези в центъра опашките се извиваха и на тротоари. Гражданите дисциплинирано спазваха разстояние от поне 1 метър един от друг. Засега не е ясно какви предпазни мерки срещу заразата са взети от такситата и частните превозвачи.

Всички училища, детски градини и детски ясли в Монтана преустановяват работа от понеделник 16 март до 29 март.  Мярката е разпоредена със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, след въвеждането на  извънредното положение в страната за ограничаване разпространението на COVID 19.

За същия срок  в Монтана от понеделник  ще бъдат затворени  Детската млечна кухня, диетичният стол , дневните центрове за деца и младежи с увреждания и  обединеният детски комплекс. Прекратяват се всички извънкласни форми за занимания.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!