FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПЕТИМА ЗАСТРАШЕНИ ОТ ГЛОБА ЗАРАДИ НАРУШЕНА КАРАНТИНА

10

49-годишен мъж от Вършец с наложена карантина бил открит от полицията в столицана. Срещу нето се води разследване. Същата е съдбата на 42-годишен мъж от Лом под домашна карантина, който бил открит в Якимово. Друг тегов съгражданин, забелязан от съседи пред магазин също е проверен от полицията.Мъжът  отрекъл нарушението, но при преглеждането на камерите в обекта  станало ясно, че е бил там в 12,09 часа в понеделник. Карантината нарушили още  22-годишен от Монтана и 32-годишен от Бойчиновци.

Срещу всички тях са образувани досъдебни производства.

След влезлите в сила законодателни промени от 14.03.2020 г., за  нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Двама непознати  нападнали посред нощ 52-годишен мъж от с. Славотин. Те  нахлули в стаята  на човека около полунощ  в неделя срещу понеделник. Ударили  го с юмрук по челото и задигнали от шкаф в стаята 80 лева.

На следващия ден пострадалият е подал сигнал в полицията.  Нападателите вече са установени  – двама мъже от село Сливовик на 29 и 40 години. Те са  в ареста, срещу тях е образувано досъдебно производство за грабеж.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!