FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ГЛОБА ЗА БОЯ В СЛЪНЧЕВАТА ГРАДИНА

1

Две  години и половина след боя в Слънчевата градина, при който пострадаха две непълнолетни момчета, Районна прокуратура – Монтана  е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност на мъжете, които ги биха.

Според съобщение на пресслужбата на АП, обвинението срещу М. К. и Г. Г.  по текстове от НК, които предвиждат и лишаване на свобода,  се променя в „причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди” Наказанието тук обикновено е глоба или „полагане на обществено полезен труд” или пробация.

Историята, според обвинителния акт:

Около 19 ч. на 5 юли 2017 г. обвиняемият Г. бил с малката си дъщеря в парк „Слънчевата градина“ в Монтана, със съоръжения за скейтборд наоколо. Имало много други почиващи –родители с деца и младежи.

В един момент едно от момчетата – Д.Й., при движение със скейта закачил детето на Г. Двамата паднали. Това предизвикало агресивна реакция от страна на бащата на момичето, който се нахвърлил с юмруци върху младежа, удрял го, скъсал му фланелка. Намесили се намиращи се наоколо свидетели, като държали ръцете и краката му, за да спре да удря пострадалия.

Недоволен от случилото се Г.Г. се заканил да повика свои приятели, „за да видят те какво ще стане“, което и сторил. След няколко минути на мястото пристигнали двама от тях и веднага се насочили към младежите. Нападнали ги ожесточено с юмруци. При сбиването се хвърляли велосипед и детска тротинетка.

Намиращи се в парка жени и деца започнали да викат и молят мъжете да спрат, но това не ги спряло. Побоят бил прекратен, след като нападателите забелязали, че едно от момчетата изпаднало в тежко състояние. Не след дълго пристигнал патрулен автомобил и линейки, пострадалите били откарани в болнично заведение.

Предстои делото за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди срещу К. и Г. да продължи в съда, уточняват от АП.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!