FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Първа положителна проба за COVID-19 в град Монтана, общо случаите са 1911

46 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие, от тях 22 души са в болница. Общият брой на заразените е 1911. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Заразата стигна и Търговище. Активните области са 11. За последните 24 часа са направени 1777 проби. 

Новите случаи се разпределят така: София – 16, Ямбол – 11, Плевен – 7, Видин -3, Пловдив -2, Благоевград – 2, Кърджали -1, Кюстендил – 1, Разград – 1, Монтана -1, Търговище -1.

Излекуван от Кърджали е дал повторно положителна проба за коронавирус. Не се касае за повторно заразяване, а за задържане на вируса в долните дихателни пътища. 

В град Монтана е установен първи случай на коронавирусна инфекция. Заразения е мъж, шофьор в местна транспортна фирма.

Броят на починалите е 88, а 422 са излекуваните. През последното денонощието са починали мъж на 84 години в „Пирогов“, жена на 52 години от Ямбол, мъж на 86 години в Благоевград и 74-годишен мъж в София. Всички са били с придружаващи заболявания.

Има 5 нови случая на заразени медицински лица. Става въпрос за 4 лекари и една медицинска сестра.

Най-много заразени до момента има в София – 823 души. От всички 1911 констатирани с COVID-19 – 932 са мъже и 979 са жени. 380 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!