FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПЪРВИТЕ, КОИТО ЩЕ ПРАВЯТ БИЗНЕС С ПОМОЩ ОТ ОБЩИНАТА

DSC_0877 (2)

Първите два договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ на млади хора, които искат да започнат свой бизнес в Монтана вече са факт.

Средства са отпуснати на 28-годишния Петър Боровански за откриване на сервиз за специализирана диагностика и ремонт на автомобили и на 29 -годишния Евгени Тодоров за ръчна изработка на чипровски килими. И двамата ще реализират своята бизнес идея в община Монтана.

Фондът за предоставяне на  еднократните  помощи за стартиращ бизнес бе създаден през 2019 година след решение на Общинския съвет по предложение на съветници от БСП и ГЕРБ. Тази година в бюджета на Монтана  са отделени 10 хиляди лева за насърчаване на млади предприемачи. Средствата се отпускат по  правилник, публикуван на сайта на община Монтана. Могат да бъдат подпомагани  бизнес инициативи на хора до 35 години. Дейността на фонда се администрира от  Агенцията за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. Максималната безвъзмездна помощ по един договор е в размер на 3000 лева.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!