FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СЕДЕМ С ДОКАЗАН COVID 19 В ОБЛАСТ МОНТАНА

0-11

Седем жители на област Монтана са с доказан корона вирус, изследват се още осем, „Всички са добро състояние, нямат симптоми и са под карантина. Важно е да уточним, че те не са заразни, щом като нямат прояви на заболяването”, каза директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.

Историята започва на 29 февруари в ресторант в центъра на Лом, където брата на настанения в „Пирогов” 74-годишен мъж празнувал рожден ден. Гостите посрещала съпругата на рожденика, която в началото на м. февруари се прибрала от Италия. Десет дни след тържеството двама от гостите, които живеят в с. Василовци бяха приети в „Пирогов” с корона вирус. 66-годишната жена почина, мъжът е в тежко състояние.

Вече е издирени гостите, седем,  между тях и деца на 4 и 11 години от Лом са със положителни проби за вируса. Чакат се резултатите на още 8 и се издирват контактните от „втори ред”, „Не можем да прогнозираме колко са те, продължаваме да ги установяваме”, уточни д-р Борисова.

Според нея, поставените под карантина са „средно интелигентни хора” и спазват ограниченията. Междувременно в община Брусарци бяха затворени училищата и детските градини, пазарите, читалищата и пенсионерските клубове.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!