FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНА ОХРАНА НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

1-0000

Два допълнителни поста има от днес болницата в Монтана. Засилването на охраната е заради карантината срещу корона вирус, наложена със заповед на  здравния министър. Отменят се всички масови прояви, театрални представление, кино, концерти и срещи, както и всички извънкласни занимания с деца и ученици. Заболеваемостта от грип и ОРЗ в региона остава под 90 на 10 000 души. Това стана ясно на днешното заседание на областната здравна комисия.

Днес от инфекциозното отделение е изписана пациентка от Кошарник, прибрала се от Италия със симптоми на грип. Пробите и за корона вирус са отрицателни, каза изп. директорът на МБАЛ”д-р Ст. Илиев” д-р Т. Тодоров.

С 22 легла разполага инфекциозното отделение, част от тях са заети от пациенти с морбили. Има и две стаи с по три легла, където се изолират пациенти със симптоми за корона вирус.

Болницата разполага с дезинфектанти , спирт и облакла за месеца. Затруднение имат само с осигуряването на маски.

Двама пациенти със съмнения за корона вирус са настанени в инфекциознато отделение на Ломската болница. Резултатите им ще бъдат известни утре.

Към добра лична хигиена и отговорност , призовават лекарите. Това е единствената изпитана профилактика срещу вирусни заболявания.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!