FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Създаване и защита на костилкови овощни видове ще представят в Монтана

%NorthWestNews-Новините от Северозапад!%
%Създаване и защита на костилкови овощни видове ще представят в Монтана%

Тънкостите при създаване и защита на костилкови овощни видове ще представят в Монтана експерти на Национална служба за съвети в земеделието (ТОО – Монтана) и Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните – Монтана).

Информационната среща-семинар ще се проведе на 7 ноември, четвъртък, в залата на Областна дирекция-Монтана на ДФ „Земеделие“ в Монтана. Темата на събитието е „Създаване и отглеждане на трайни насаждения от костилкови овощни видове”.

По време на събитието експертите ще представят най-важното при създаването на трайно насаждение от костилкови овощни видове – избор на място, подготовка за засаждане, агротехнически мероприятия по създаването. Основните дейности по отглеждането на костилкови овощни видове и борбата с болестите и вредителите също ще бъдат във фокуса на срещата.

В стопанството на Паолин Петров от село Войници, община Монтана, ще има демонстрация за формирането на короната на сливи.

Експертите на НССЗ ще представят възможностите за подпомагане на производителите на плодове по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 – 2020 г.

Участието в информационната среща е безплатно и е без предварителна регистрация.

Програмата може да видите ТУК.

 

Източник: agrozona.bg

Автор: Лилия Александрова

Тази статия %Създаване и защита на костилкови овощни видове ще представят в Монтана% е копирана от %NorthWestNews-Новините от Северозапад!%.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!