FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

То бива , бива лакомия, ама такова чудо , че да замириса и на корупция……

То бива , бива , лакомия, ама такова чудо , че да замириса и на корупция……

Историята ни сблъсква с извечната истина, че човек е създаден за да живее в хармония с природните закони и в съзвучие с житейските правила и морални норми. Винаги, когато простосмъртните политици започват да се изживяват като изключителни и всемогъщи в края на краищата се формират в обществото като лицемери и измамници.

Ако трябва да започнем тази много сериозна и отговорна тема за лицемерието и измамата, то дали трябва да премълчаваме и да бъдем толерантни към тези явления като явлението Камелия Трифонава – Председател на Общ. ръководство на БСП Монтана ??! Тя нахлу в БСП с измама в изборите за председател и го прие като начин за кариерно развитие и лично облагодетелствуване в партийната организация . И заедно с Атанас Костадинов и доверени послушници, под прякото покровителствуване на Кирил Добрев успяха да овладeят партията и я превърнаха в инкубатор на бизнес – социализма. С техните действия те ни демонстрираха нагло безочие и чувство на безнаказаност. И е очевидно и друго – те, бизнес – капиталистите успяха успешно да замитат следите на Уставни престъпления, с което Общинското ръководство на БСП Монтана нарита в ъгъла идеала, морала, солидарността, социалното неравенството, докато с благословията на Кирил Добрев финализира Феодализирането на цялата Общинска организация на БСП Монтана.
Но най-потресаващо е нашето мълчание. Страх. Егоизъм. Безразличие. Приемаме случващото се за нещо нормално.

За истините – които спестихме, добро не видяхме.

Объркани , изоставени, излъгани от собствените си лидери, прибрахме се по домовете и замлъкнахме в очакване на края ни. Остана ни бурята в душата.
А защо да не си кажем просто истината – за всичко онова за което се борим,
а смирено , продадохме и душите си, остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. В живота няма неплатени сметки. Съдбата на нас определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носим сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България.
Госпожо Трифонова, Вие чувствате ли се грешница пред невръстните дечица и техните родители, на които снабдявате с плодове и зеленчуци. Крайно време е вече да осъзнаете госпожо ,че скрито – покрито трудно ще го бъде . Всичко знаем за вашия бизнес, знаем неща , които би погнусил всеки родител , ако стигне истината до него.

Схемите “Училищен плод” и “Училищно мляко” се финансират с подпомагане по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС и целят да предоставят здравословна храна на децата по време на учебния процес. През тази година подпомагане е осигурено за Цялата Област Монтана , от която вие доставяте по програмата “Училищен плод” в няколко Общини в Област Монтана. При подадения сигнал от директорка на детска градина установих , че доставяте домати на цена 1 кг. – 3,07 лв с ДДС. При цена в зеленчуковата борса в Монтана 1 кг домати – 0,90 лв с ДДС.

Краставици доставяте за 1 кг. – 3,14 лв с ДДС. При цена на краставиците в зеленчуковата борса 1 кг – 1 лв с ДДС. Това заснех във фактурата , която Вие издавате на детските градини и сравних с фактури от цените на зеленчуковата борса в Монтана по същото време . Госпожо Трифонова , каквото и да направите, и документално да пригодите документите във ваш интерес както казваше великият поет Вапцаров – “Истината не може да се удави ” , още повече , че аз заснех и качеството на доматите ви и доматите от борсата доставени по същото време в Монтана. И като сравним и анализираме нещата излиза заглавието на статията – “То бива , бива , лакомия, ама такова чудо , че да замириса на корупция…….” С доставката на зеленчуците попитах госпожите има ли освен фактура , други документи – Няма ! Беше отговора . Трябваше да има сертификат за годност и документ за произход. Къде са госпожо Трифонова !? Доставките на всеки доставчик да са на продукти, произведени от земеделски стопани, регистрирани по Наредба № 3 от 1999 г. Вашите домати от къде са ? А къде съхранявахте зеленчуците и плодовете преди да ги доставите на децата в гаража на ул. Църковна .№ 18 не е ли опасно там да бъдат облазени от мишки и плъхове.

Мисля за разумно “Фонд Земеделие” да ревизира сключения договор с вас и разумното е някоя от Стоковите зеленчукови борси да снадбяват по тази програма “Училищен плод” , защото имат добре регистрирана хладилна база с доказани сертификати за годност и документ за произход , които ще се контролира от Фонда да е само от български производители , да не тъпчем децата си с вностни ГМО та. Както е направено с “Училищно мляко” , което е снадбявано директно от монтански производител “Войнов” Така с получените икономии може да се подпомогнат децата на социално слабите семейства , или благоустроят градините и училищата. За отбелязване е ,че в Монтана е с най ниска такса в детска градина – дело на Община Монтана.

Трифонова, манипулираш и дезинформираш с политически и комерсиални цели цялата организация. Това ли ви беше социалната политика да поискате на сесия на Общ. Съвет Монтана да съкратят социално слаби Монтанчани от чистотата ?

Бесепарският, Монтански капитализъм в момента разгражда до кости самата партия. Вие не сте достойни да членувате в БСП, и не сте от нашата партия социалисти , вие господа сте изявени капиталисти и нищо друго не ги интересува , освен личните ви интереси и печалбите ви.

Ръководството, вече обезличено, с политическо високомерие и интриги, не иска да реагира на електоралното разкъсване в Монтана. Госпожо Трифонова , ако поне мъничко имате достойнство , морал и чест би следвало да си подадете оставка и да продължите да се занимавате с вашия си там бизнес, но да продължите в това състояние е направо подлост и гнусно лицемерие спрямо социалистите в Община Монтана.

Трудно е Монтанчани. Трудно е ! Ако има бунтари и истински социалисти да застанат смело и разобличат измамниците и лицемерите в партията , значи нещата ще си отидат на място. Хората ще ни повярват и ние ще отидем с чистите си посланията към тях и те ще ни приемат. Защото те имат отдавна нужда от такава партия наречена социалистическа.

Илия Миладинов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!