FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Трета поредна Суперкупа за Монтана 2003

Трета поредна Суперкупа на България при жените вече е притежание на Монтана 2003.

Шампионът и носител на Купата взе и този трофей, след като се наложи над Берое Стара Загора със 70:64.

Пред около 500 зрители в зала „Универсиада“, Монтана излезе по-подготвен и физически, и психически, и по-сработен за двубоя. В Берое липсата на високи състезателки на пейката и отсъствието на Жаклин Златанова се усетиха, макар че старозагорки до последно се държаха в мача.

Берое остана без кош от игра до последната минута от първата част, а само за четири минути Калина Аксентиева натрупа три лични нарушения. Монтана играеше необезпокоявано и стартира със серия от 7-0, а преди финалната минута от частта водеше със 17:1.

Играта на старозагорки определено бе извън ритъм, като два коша в последните секунди ги спасиха от кошмарна четвърт.
Съвсем по дамски, нещата бързо се обърнаха във втория период, който започна с невероятна серия от 14-0 за Берое. След като още в третата минута на срещата Евгения Нацкина получи неспортменско нарушение, в началото на втората част тя получи и второ и трябваше да напусне терена с дисквалификация. Малко след това с две добри защити Берое изравни до 19:19.

Опитът на Монтана помогна в тези важни минути, за да се успокоят по-бързо състезателките на Стефан Михайлов си върнаха предимството от 5-6 точки, а след първото полувреме водеха с 9 – 33:24. И двата отбора не разчитаха изобщо на стрелба от разстояние, а голямото преимущество на Монтана бе борбата под коша.

Берое успя да намали отново само до точка изоставането след подновяването на играта, но личните нарушения сериозно почнаха да тежат на старозагорки. След почивката обратно в залата с отбора не се върна на пейката и Калина Аксентиева.
Монтана пак бързо си върна настроението и агресията и се откъсна напред, до 11 точки в края на третата четвърт.

 

Разликата се поддържаше около десетина точки и в четвъртия период, когато в изцяло ниска петица Берое вече нямаше и сили. Това доведе до отпускане на монтанчанки и съперникът им видя шанс за обрат, след като свали до 5 изоставането, а Виолина Кочева реализира още една тройка.

Героят за Монтана в този мач отново бе Радостина Димитрова, която вкара следващия кош за своите, за да попречи на Берое да стигне до изравняване. В края добра защита и наказателни удари подпечатаха победата.

Димитрова демонстрира страхотна форма на старта на сезона, като записа 19 точки и 8 борби. Димана Макариева добави 12 точки и 14 борби плюс 5 асистенции. Христина Иванова и Виктория Стойчева добавиха по още 13 точки.

Гергана Иванова вкара 11 за Берое, Радослава БъчвароваВиолина Кочева и Теодора Динева добавиха по 10.

 

Източник : bgbasket

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!