FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Убийство на учен осуетило значимо откритие за коронавируса

Учен в САЩ с китайски произход, който се е занимавал с изследване на новия коронавирус, бе застрелян. Породиха се доста спекулации след съобщението, че той е бил “близо до много значими разкрития”, преди да бъде убит в събота.

Бинг Лу от университета в Питсбърг, Пенсилвания, е застрелян и убит в резултат на “спор за интимен партньор”, според университета и полицията.

Лу е намерен мъртъв в дома си с огнестрелни рани в главата, шията, тялото и крайниците, съобщиха от полицията.

Друг мъж, също от китайски произход, е намерен мъртъв наблизо в колата си с огнестрелна рана в главата. Двамата мъже са се познавали. Разследването ни кара да смятаме, че мъжът от колата е застрелял другия мъж, след което се е върнал в колата си и се е самоубил

Според местен телевизионен канал, който също цитира полицията, в основата на убийството е спор за интимен партньор и то няма връзка с научната работа на убития.

“Бинг беше на прага да направи много важни разкрития за клетъчните механизми, които са в основата на инфекцията с коронавируса SARS-CoV-2, и клетъчната основа на последващите усложнения”, заявиха в съобщение от Университета в Питсбърг. “Ще положим усилия да завършим това, което той започна”, заявяват още от университета.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!