FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Хванаха мъже от Монтана да отглеждат марихуана

%NorthWestNews-Новините от Северозапад!%
%Хванаха мъже от Монтана да отглеждат марихуана%

Хванаха-мъже-от-Монтана-да-отглеждат-марихуана

На 06.10.2019 г. между 20,50 ч. и 21,40 ч. след сигнал на земен път в землището на с. Долна Вереница, в местността „Стокина бабка“ в близост до селото, служители на РУ Монтана и Участък „Огоста” са извършили претърсване в два леки автомобила „Хонда CR-V“ с монтански регистрации, собственост на 21-годишен и 26-годишен, жители на областния град. Под предния капак на първия автомобил е намерена бяла найлонова свивка, съдържаща 2 части от зелено растение, с дължина 10 см и 14 см, с тегло от 21,2 грама канабис. Под прага на втория автомобил от дясната страна, между предната и задната врата, са намерени 2 части от зелено растение канабис, с размери 12,5 и 7,5 см, с тегло от 18,4 грама. При извършеното претъсване в автомобила под предна дясна седалка е открит саморъчно направен нож, тип „мачете“ и зелено растение канабис, с тегло 1,4 грама, открито под гумената стелка на предната дясна седалка.
Същата нощ между 23,40 ч. и 01,35 ч. е извършен оглед на местопроизшествие в землището на с. Долна Вереница, в местността „Чукаро“, представляваща тревиста местност с храсти и дървета, до която се стига по отъпкана пътека, встрани от земен път, водещ до селото.

При извършените процесуално-следствено действия са иззети 7 зелени храста канабис, с листна маса с дължина от 1,40 м.до 2,10 м, с тегло на листната маса около 12 кг. На около 50 метра от храстите в пресечена гориста местност е открит заслон, направен от картон и син полиетиленов найлон, като около него са открити 5 чифта черни гумени ръкавици и опаковки от напитки. Под найлона е намерена картонена конструкция, състояща се от две части, като всяка има завързани по дължина платнени връзки, наподобяващи простор, на които висят общо 20 зелени растения канабис, с различна дължина и 180 съцветия. Общото тегло на иззетите растения и съцветия е 4,5 кг. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал.1 от НК в РУ Монтана.

Тази статия %Хванаха мъже от Монтана да отглеждат марихуана% е копирана от %NorthWestNews-Новините от Северозапад!%.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!