FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ШИВАЧКА ОТ ЛОМ Е В БОЛНИЦА С КОРОНА ВИРУС

1 (2)

Работничка в шивашко предприятие в Лом, приета в местната болница преди седмица с пневмония е с положителен тест за корона вирус. Тя вече е преместена в инфекциозното отделение, стана ясно на днешното заседание на областния здравен съвет.

Екип на РЗИ вече е направил тестове за корона вирус на 35-те шивачки от предприятието.

Още шест активни случая на COV-19 има в регион Монтана, всички са на домашно лечение.  Два от тях са на майка и дъщеря в Монтана, два на жители на Враца, които карат карантината си в с. Д. Озирово, един столичанин, който е под карантина в Медковец и един видинчанин – под карантина в с. Княжева махала.

199 са карантинираните на територията на област Монтана, съобщиха от РЗИ. Сред тях сега няма граждани на Русия и Беларус, които работят на компресорната станция „Расово”.  Общо 229 чуждестранни специалисти пребивават в Монтана, 61 в Медковец и 58 в Брусарци.

Освен РЗИ занапред проверки в магазини и автобуси  за носене на маски ще правят и инспектори от Агетцията по безопасност на храните, общините  и други държавни служби.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!