FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Адвокат Белянова до посолството на САЩ: Ако ще се борите срещу корупцията в България, правете го с реални действия

„Изпратих писмо до посолството на САЩ в България, за да знаят, че все още има български граждани, за които не думите, а действията са от значение. На празни приказки сме се наслушали. Ако ще помагат на България в борбата срещу корупцията, да го правят с реални действия, а ако не, поне да не ни заблуждават, че работят за Справяне с корупцията, защото това ни вреди допълнително. Ако има накъде“, съобщава адвокат Албена Белянова, която е и бивш зам.-директор на Агенция „Държавна финансова инспекция. „Части от текста на писмото заличих от съображения за сигурност и за защита на лични данни“, допълва тя. Публикуваме цялото ѝ писмото до американските чиновници в България.

Адвокат Албена Белянова е бивш зам.-директор на Агенция „Държавна финансова инспекция

Ваше Превъзходителство г-жо Мустафа,

Уважаема г-жо Ким,

Назначаването ви съответно за посланик на САЩ в България и за специален съветник за правосъдието и борбата с корупцията беше лъч надежда за хиляди български граждани, които все още продължават да вярват и работят за укрепването на демокрацията и върховенството на закона в България. Аз, като такъв гражданин, повярвах в думите, че ще работите с гражданите и ще предприемете многостранен подход, включително и чрез прилагането на по-твърди мерки, за да засилим заедно върховенството на закона и да се справим с корупцията.

Няма да цитирам статистики и да посочвам конкретни примери за размерите на корупцията в България, т.к. те са ви добре известни. След последните събития обаче, свързани с обвиняемия от Прокуратурата на Република България г-н Васил Божков и представените от него данни и информация, уличаващи държавни служители на най-високо ниво в корупция в огромни размери, мълчанието от ваша страна е оглушително.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!