FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Атанас Бобоков каза откъде е взел имената и сумите от бележката

Какво заяви той пред съда

„Тези имена, тези суми съм ги взел от една книга, която се казва „Най-богатите българи” и всъщност съм си водел бележки“, каза Атанас Бобоков пред съда, предаде БГНЕС.

Той говори за това, че се показва гърба на снимката, която е иззета при обиск в дома му. Бобков каза, че е написал собственоръчнo тези имена, суми ги е взел от книгата и всъщност си е водел бележки.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че предвид високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори публикуват част от иззето веществено доказателство по досъдебно производство.

В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото.

Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, казаха от държавното обвинение.

Днес спецсъдът гледа мерките на шестима от обвиняемите за аферата с боклука. По-рано днес прокуратурата поиска задържане под стража за Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски, и искане за “Домашен арест” спрямо Васил Богданов и Айгюн Еминов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!