FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Бойко Борисов избесня след атаката от Божков

Владислав Горанов да излезе и да се обясни. Какво сме взели на Божков – завод ли, придприетие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта.
Така коментира хвърлената в ефир бомба от страна на Васил Божков. Бизнесменът наруши мълчанието си и засипа с обвинения Владислав Горанов, Бойко Борисов, а намеси и името на депутатът от ДПС Делян Пеевски.

„Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор“, коментира пред вестник „Сега“ премиерът.

Той категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. „Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона… Всички вече са обвиняеми“, каза той.

Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

Борисов е бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта. „Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от „Левски“. Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил“, бе категоричен той.

Относно помощта за „сините“, спортният министър Красен Кралев заяви в прав текст, че държавата е готова да помогне на клуба, ако бъде сменена собствеността му. В момента мажоритарен собственик е приближеният до Васил Божков бизнесмен Георги Попов.

„Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент“, добави още Борисов.

От пресцентъра на МФ отговориха, че министърът ще направи изявление по тези въпроси пред журналисти в парламента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!