FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов: Справихме се, благодаря на всички българи за дисциплината

Ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб спират

Благодаря на всички българи за дисциплината, както и на всички лекари, полицаи, социални работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Това каза премиерът Борисов по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

„Когато фактите говорят, много богове мълчат. Справихме се прекрасно в една много тежка пандемия. Надяваме се всичко да утихне и да няма последващи вълни“, отбеляза премиерът.

Ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб спират, обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционра до 31 декември, а информацията за заразените ще бъде обявявана на информационния сайт.

„Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората“, добави Борисов.

Премиерът предупреди, че вирусът не е утихнал и отбеляза, че не трябва да се допуска грешката от съседна Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха.

Засега няма да бъде отменяна карантината за 8-те страни с много случаи на заразени.

„Вчера говорих с премиера на Гърция Кириакос Моцатакис. На 15 юни ще бъде свалена карантината. Страх ги е и не искат това да се случи по-рано. На 24 юни Мицотакис ще бъде на послещение в България, а на 15 юни ще пуснем движението между България и Гърция“, допълни още Борисов.

При кината и премиерите на книги ще се допускат 50% заетост на местата в салоните от 15 юни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!