FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Всички учители в Лом получиха награди от общината за 24 май

Кметът на Лом Георги Гаврилов награди за 24 май всичките 300 учители в общината, съобщиха от местната администрация.

Учителите, 250 от които са в училища и 50 в детски градини, получават медал „Заслужил учител“ и почетна грамота по повод деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Наградите са за всеотдаен труд, за принос в образованието и проявена доблест в кризисна ситуация. Заради забраната за провеждане на масови мероприятия, медалите и грамотите са връчени на педагозите от директорите на училищата и детските градини, уточниха от общината в Лом.
В обръщение към учителите и дейците на културата в община Лом кметът Георги Гаврилов заявява:

„Скъпи учители и дейци на културата, най-сърдечно Ви поздравявам с най-българския празник, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! На 24 май изпитваме заслужена гордост от делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните следовници. Ден, в който отдаваме почит към всички Вас, радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и духовност. Нека този неугасващ пламък на учителите и дейците на културата -днешните будители, да озарява света на словото, на знанието, на образованието и възпитанието на децата, защото те, „народе, възродени“, ни вдъхновяват „към светла бъднина“ да вървим! Честит празник!“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!