FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Депутатите, министрите, членовете на политическите кабинети – без възнаграждения до края на извънредното положение

Депутатите, членовете на Министерския съвет, членовете на политическите кабинети, ръководителите на държавни агенции да не получават възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение, гласува парламентът.

“За” бяха 170 народни представители.

Предвижда се след удръжки на данъци, на здравни и социални осигуровки, възнагражденията да бъдат привеждани по сметка на Министерството на здравеопазването за превенция и лечение на заразените от коронавируса.

Предложението дойде от Красимир Ципов /ГЕРБ/ след края на дебатите по промените в закона за мерките при извънредното положение. То обобщава и идеите, обсъдени по-рано днес, на НФСБ и на Йордан Цонев от ДПС.

Първоначалният проект на ГЕРБ предвиждаше от 1 април до края на извънредното положение депутатските заплати да не се преизчисляват по определения механизъм, ако са по-високи от размера им от декември 2019 г.

БСП оттегли предложението си възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на ниво от края на мандата на предишното /43-то/ Народно събрание.

“Воля” също се отказа от намаляване на основното възнаграждение от 1 април на нивото на минималната работна заплата за страната.

Това направиха и от ПГ “Обединени патриоти”, които искаха месечните възнаграждения да са 50 процента от брутните възнаграждения, като това да важи и за членовете на Министерския съвет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!