FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Захариева: Не разбирам този подход на президента

Външният министър коментира последните критики на президента Румен Радев

„Много искам да се върнем по-бързо към нормалното придвижване. Подготвя се нова заповед на министъра на здравеопазването, съгласувана е с компетентните министри, за нискорисковите държави от ЕС и Шенгенското споразумение, да отпадне карантината. Очаквам до 15 юни поне в Европа да възстановим изцяло свободното придвижване”, каза пред NOVA министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя поясни, че за режима на движение с държавите извън Европейския съюз тепърва ще се прави анализ.

Външният министър коментира и последните критики на президента Румен Радев, отправени към правителство. Държавният глава определи ставащото като „хаос”.

„Не разбирам този подход на президента. България се справи много добре в тази криза. Цифрите говорят сами за себе си. Какъв хаос? Ние бяхме едни от първите, които взеха мерки – първо ограничителните, после икономическите, социалните. Всяка седмица се прави анализ от всички, отваря се сектор по сектор. Не мога да разбера за какъв хаос говори. Това са политически действия на президента срещу правителството. Държи се като опозиция”, заяви Захариева.

От 15 юни ще можем да пътуваме в ЕС и съседни страни

Относно плановете на ЕС за фонд със 750 млрд. евро за възстановяване на икономиката след пандемията от COVID-19, външният министър заяви: „Въпреки многото спекулации, че Европа е разединена, че не се справя, това е амбициозно предложение и само заедно може да излезем от кризата”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!