FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

За 8 страни в Европа ще остане 14-дневната карантина при влизане в България

Националният оперативен щаб ще поиска отпадане на 14-дневната карантина от 1 юни, но за влизащите в страната българи и за гражданите на Европейския съюз (с няколко изключения) и на Сърбия и Северна Македония. Това уточни държавният здравен инспектор Ангел Кунчев, след като вчера обяви, че щабът ще поиска отпадане на карантината за всички, които влизат в страната.

Щабът обаче ще поиска да остане карантината за осемте страни в Европа, които имат най-висока заболеваемост за последните две седмици. „Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия. За тези страни все още ще остане налагането на 14-дневна карантина при завръщане от тях“, каза Кунчев.

Оздравелите надхвърлиха хиляда души
Само 8 нови случая на COVID-19 са доказани за деня при 1 725 PCR теста, отчете държавният здравен инспектор Ангел Кунчев на брифинг на Националния оперативен щаб. Петима от заразените са в София, двама в Пазарджик и един във Видин.

Заразените досега са общо 2485, а излекуваните надминаха хиляда – 1 015 души, или 41% от всички доказани случаи. Двама души са починали вчера – мъж и жена на по 91 г. от дома за възрастни хора в гр. Кула са починали в болницата в Лом.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!