FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Златко Живков стана кмет на годината

Златко Живков стана кмет на годината

Кметът на Монтана Златко Живков стана победител в категорията кмет на годината за голяма община в церемония, проведена тази вечер в зала 6 на НДК. Награждаването е в рамките на ежегодната класация, провеждана за седми път от платформата kmet.bg, като този път градоначалниците са били оценявани за целия мандат 2015-2019 г.

Отличието връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която изтъкна, че ръководената от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ е изцяло предназначена за местни нужди на общините и по нея досега са сключени 531 договора на обща стойност 1,3 млрд. лв.  

Наградите бяха общо 29 – във всяка от деветте категории, бяха връчени по три награди, съответно за малка община (под 20 хил. жители), средна (между 20 и 50 хил.) и голяма община с над 50 хиляди жители. В една от категориите – „Транспорт“, нямаше класирани на първо място малка и средна община, но за сметка на това в две други имаше по двама наградени кметове от една и съща категория. 

Деветте категории са „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Градска среда“, „Транспорт“, „Туризъм, фестивали и традиции“, „Образование, спорт, младежки политики“, „Инвестиции и работни места“, „Социална община“ и „Smart city“. Освен тези награди извънредно основателката на „Дигитална революция“ Гергана Паси връчи специална награда за дигитално училище.   

Носители на наградата „Кмет на годината“ досега са били Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Живко Тодоров, кметът на Панагюрище Никола Белишки и др. Тази година кметицата на столицата бе отличена само в категорията „Транспорт“ като голяма община, но наградата бе споделена с кметицата на Перник Вяра Церовска. Отличията връчи директорът на Народния театър Мариус Донкин, като наградата от името на Фандъкова получи зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

Реклама

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!