FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И днес остава облачно

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие над България ще остане предимно облачно. В северозападната половина от страната ще превалява сняг, но ще отслабва, а привечер на много места и ще спре. В югоизточните райони ще превалява слаб дъжд.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9° – 10°.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг. След обяд валежите ще отслабват, а привечер на много места и ще спрат. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и поривист североизточен вятър. Максималните температури ще са 5° – 7°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!