FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МАРКИРАТ ЕДНОПОСОЧНО ДВИЖЕНИЕ НА КЛИЕНТИТЕ НА ПАЗАРА

0-1

Стрелки ще указват посоката на движение на клиентите на общинския пазар в Монтана. Така ще се избегне събирането на много хора на едно място при разминаване, или изчакване пред сергиите. Това препоръча проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния институт по заразни и паразитни болести и член на Националния кризисен щаб.за корона вируса, който днес бе в Монтана.

„Добри мерки са взети в региона”, подчерта проф. Кантарджиев след срещата си с директора на РЗИ д-р Елена Борисова. Заедно с областния управител Р. Белчев, кметът Зл. Живков и директорът на ОД на МВР ст. комисар Пл. Томов  той се разходи до Общинския пазар, за да прецени какви мерки за безопасност са въведени там. И препоръча, движението на купувачите от входа към сергиите да бъде  ясно маркирано със стрелки. Управителят на пазара Ст. Каменов подчерта, че редът е добър с изключение на понеделниците, когато на пазара се събират повече хора.

„Макар и много хора да са недоволни от ограниченията и стоенето в къщи това дава добър резултат. Мерките са ефективни , защото се изчислява на колко дни се удвояват случаите с корона вирус. Бяхме на 4-5 дни, сега сме  на 12, 5 дни. Добри мерки се взимат, защото по-добре е да си здрав в къщи, отколкото да си в болница“”, подчерта проф. Кантарджиев. И допълни, че България е за пример не само на съседните страни от Балканите , но и на много страни в Европа.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!