FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПРЕСМЯТАТ КОЯ ОБЛАСТ Е В „ЧЕРВЕНАТА” COVID -19 ЗОНА

000

Регионалните здравни инспекции в страната трябва да пресметнат процента на позитивните на коронавирус жители. Показателят е важен за да бъде определена честотата на заразяване с вируса, което пък ще „оцвети”  областите в страната. За „червена” зона ще бъдат обявени регионите, в които позитивните на COV-19 са над 120 на 100 000 жители. Там местния медицински съвет ще преценява дали да засили противоепидемичните мерки Твърде вероятно е Монтана да попадне в този сектор.

23-ма са положителните тестове за област Монтана от последното денонощие. 4-ма са приети в болница – мъж и жена от Монтана и жена от Берковица – в болницата в Монтана и мъж в болницата в Лом. 19 са под домашна карантина, 13 от тях в община Монтана, 2 – Вършец, 3 – Берковица, 1 – Медковец.

Мъж на 72 г. е починал в ломската болница в петък, така починалите с коронавирус в областта стават 17.

251 са заразените с вируса в региона, 30 от тях са в болница, 221 са под домашна карантина.

56 униформени са проверявали населените места в областта в петък. 44 служители на жандармерията и 14 полицаи с 15 автомобила са участвали в акцията между 10 и 20 ч. Съставени са над 20 акта по ЗДвП, 5 по ЗБЛД, 20 електронни фиша.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!