FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Румяна Ченалова: Борисов е обречен!

Един непретенциозен опит за анализ.

Изключителната активност на прокуратурата по отношение на олигарсите – досегашни любимци на властта не е случайна. Възможно е да е имиджов подход, но такъв не би бил възможен без знанието и одобрението на Борисов.

В България принципът за разделение на властите се прилага така.От друга страна ударът срещу бизнеса на олигарсите, включително предприетите законодателни промени ще напълнят хазната, чието дъно се вижда отдавна. А и парите по еврофондовете спряха.Пълна хазна – обществени поръчки – крадене.Борисов ще се сдобие с могъщи врагове, но Гешев и целият репресивен апарат стои зад него.Възможно е Борисов да не знае действителната причина.Тогава ударите целят прерязване на кръвоносната /парична/ система към ГЕРБ и Борисов и Гешев изпълнява нечий план.През 2019г.Гешев посети няколко пъти САЩ и от “ няма да се кандидатирам за Главен прокурор“ премина в другия полюс , при това единствен кандидат.Почти веднага разкри руски шпиони, а вчера обяви, че Русия пази Цветан Василев, унижавайки сръбските правосъдни органи, тяхната независимост и професионализъм.Борисов и Тръмп подписаха споразумение, детайлите на което все още се финализират чрез конкретни договорки в писмена форма.

В този смисъл правителството на Борисов трябва да е на власт.За добро или лошо България е на кръстопът – между континенти, различни култури и съсед на Турция, която стана несигурен южен фланг на НАТО в Европа.Интересите на САЩ биха били неосъществими в условията на корупция и липса на контрол.За това в споразумението залегна темата за борба с корупцията и идеята за промяна на Конституцията.Тук обаче американците сбъркаха.Не познават същината на българската психика , особената гордост на българина и чувството за национално достойнство.Обществото се взриви, а американците не подценяват обществените нагласи.По въпроса настъпи мълчание, а в последното изявление на американския посланик беше включена темата за Конституцията и правото на българския народ сам да решава тези въпроси.Изневиделица беше наложена санкция на непознат за обществото български съдия – добре обмислен знак, че темата за корупцията не е само декларативна.И намек, че има други, а и че може би ще има санкции по акт Магнитски, каквото производство се осъществява по молба на Цв.Василев. Обявяването името на съдия Миталов вместо да успокои обществото го взриви.Отново сблъсък с гордостта на българина, а и израз на разочарование.

Общественото спокойствие е важно за целите на геополитическите интереси на САЩ и конкретните споразумения за което правителството трябва да остане на власт.А че обществената нетърпимост клокочи като вулкан пред изригване е повече от очевидно.И страхът на Борисов е очевиден – рязката смяна на позиции, стопирането или отлагането на закони, количеството жандармерия по време на протести.За американците оставането на Борисов на власт е необходимо, но временно.За това не бяха обявени / за сега/ имената на Пеевски и Цацаров – това би довело до рухване на държавното управление.Но пък Гешев е активен и създава мощни врагове на Борисов, които със сигурност някому ще посочат интересни доказателства.

Борисов е обречен. Присъствието му във властта е към края си. Няма по-достойно от това народът, който някога го избрал да му покаже мястото което трябва да заеме – затвора, заедно с кохортата българоубийци. И няма никакво значение кой ще организира протестите. На площадите сме не за някого, а заради нещо много по значимо, което няма цвят и политическо звучене – бъдещето на България. Ще има служебно правителство, а после избори. И нека всеки с претенции към властта да докаже че милее за България. Важното е да воюваме за машинното гласуване, което е сериозна гаранция за справедливост на изборния процес.

И най – важното – да не чакаме, да не спираме, да не се съмняваме, да не се страхуваме! Огънят гори, когато хвърляме съчки в него и се превръща в пожар, когато сме много и обединени!

Румяна Ченалова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!